Koronavírus-járvány

Elfogytak a kórházi férőhelyek, kartonpapírból hajtogatott ágyakat vetnek be Indiában - videó

Kartonpapírból hajtogatott ágyakkal bővítik a kórházakat, miután az új koronavírus miatt elfogytak a kórházi ágyak. 300 kg teherbírású és vízálló.

2020.06.28 15:02ma.hu

India több ezer "eldobható" kartonágyat telepít a járványközpontjaiba, miután kifogytak a kórházi fekhelyekből. Az ország folyamatosan küzd az új koronavírus okozta COVID-19 megbetegedés növekvő számával - számolt be róla a South China Morning Post. Az országban a hétvégére 490 401 fertőzöttet, 15 301 halálos áldozatot és 285 637 gyógyultat jegyeztek fel.

Az igen költséghatékony megoldást olyan speciális bevonattal látták el, amelynek eredményeként vízállóak, és 300 kilogrammos teherbírással rendelkeznek - mondta Vikram Dhawan, aki bátyjával együtt tervezte a hullámkarton fekhelyeket a több hónapja tartó karantén alatt. A másik nagy előnye, hogy a bevonat miatt a vírus csak 24 órán keresztül marad életképes, míg más felületeken 3-4 napig is fertőző marad a kórokozó.

Kompakt, könnyű, percek alatt gyártható és felállítható, és kényelmes is. Az újdelhi kormány elsőre 10 ezer ágyat telepít egy spirituális központba, amelyet COVID-19 megbetegedések kezelésére alakítanak át. Mumbai, hasonlóan a fővároshoz, szintén ilyen ágyakat telepít, miután kórházai túlterheltek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.