Állatkínzás

Több tucat kiskutya halt meg egy ukrán gépen

500 kiskutyát szállítottak a fedélzeten, vizsgálják, mi történhetett.

2020.06.20 13:30ma.hu

Több tucat kölyökkutyát találtak elpusztulva egy nemzetközi járaton, amely múlt héten landolt a torontói Pearson légikikötőben.

Az Ukrajnából indult járat 500 kutyakölyköt szállított a raktérben, amely június 13-án szállt le Kanadában. Rengeteg kiskutya ki volt száradva, többen a hányásukban feküdtek, míg 38 állaton már segíteni sem lehetett.

A hatóságok vizsgálják az eset körülményeit, a nyomozás befejezésével hozzák meg a következő lépéseket és döntéseket.

Az állatok megfelelő szállításáról az állategészségügyi törvény rendelkezik, amely kimondja, hogy a szállítmányozó nem rakhatja be, szállíthatja vagy rakhatja ki az állatokat oly módon, hogy az sérülést vagy indokolatlan szenvedést okoz.

Az ukrán légitársaság rövid közleményt adott ki, amelyben részvétüket fejezték ki, és mindenkit biztosítottak arról, hogy együttműködnek a hatóságokkal, és amennyiben bármilyen mulasztás történt, úgy mindent megtesznek azért, hogy ne ismétlődhessen meg a jövőben ilyen eset.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.