Koronavírus

Moszkvában megnyitottak a nyári teraszok és a múzeumok

Megnyitottak a múzeumok és az éttermek nyári teraszai kedden Moszkvában a koronavírus-járvány miatt március végén bevezetett korlátozó intézkedések fokozatos feloldásának második fázisában.

2020.06.16 11:01MTI

A múzeumok és a kiállítások egyelőre csak előzetes online jegyvásárlás és időpontfoglalás alapján látogathatók. Megnyitottak a könyvtárak, a kölcsönzők, az ingatlanközvető, reklám-, tanácsadói és egyéb szolgáltatói irodák is. A fogorvosok is újrakezdhetik a nem sürgős esetek kezelését.

Látogathatóvá válnak keddtől a sportrendezvények is, egyelőre a tribünök befogadóképességének 10 százalékáig. A nyilvános helyeken továbbra is be kell tartani az emberek között a biztonsági távolságot, valamint arcmaszkot és védőkesztyűt kell viselni.

A járványhelyzet kedvező alakulása esetén az orosz fővárosban jövő keddtől ismét látogathatók lesznek az edzőtermek és az uszodák, újra indulnak a kirándulóhajók és megnyitnak az óvodák. Ettől a naptól kezdve lehet majd a gyerekeket a játszótérre kivinni, a köztéri padokra leülni, valamint az éttermek és a kávézók belső helyiségeiben is fogyasztani.

Oroszországban az elmúlt napon 8248-cal 545 458-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma a vasárnap közölt hivatalos adatok szerint. Ez 1,5 százalékos napi növekményt jelent. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek 35,8 százaléka tünetmentes. Az aktív esetek száma 1712-vel 243 868-ra csökkent. A halálozások száma 193-mal 7284-re, a gyógyulásoké pedig 9767-tel 294 306-re emelkedett.

Moszkvában a diagnosztizált fertőzések száma 1426-tal 208 680-ra, a halottaké 52-vel 3386-re, a gyógyultaké pedig 2874-gyel 126 114-re nőtt.

Az országban a járvány kezdete óta több mint 15,3 millió, az elmúlt nap folyamán pedig 234,2 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával 312 707 embert tartanak megfigyelés alatt.

Az Eho Moszkvi rádió szerint Oroszország 17 régiója döntött úgy, hogy egészségügyi megfontolásokból június 24-én sem rendez katonai díszszemlét a nácizmus felett aratott győzelem 75. évfordulója alkalmából. A katonai parádékat a járványhelyzet miatt halasztották el a május 9-i évfordulóról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.