Koronavírus

Négyezer sózott heringgel mondott köszönetet egy német kórháznak Hollandia

Áprilistól Németország 58 koronavírusos pácienst fogadott Hollandiából.

2020.06.16 09:32MTI

A holland kormány négyezer fiatal sós heringgel (matjes hering) mondott köszönetet egy németországi kórháznak a hollandiai koronavírusos páciensek ellátásáért.

A Hollandiában különleges csemegének számító heringet egy delegáció adta át hétfőn a hollandiai páciensek ellátását koordináló Münsteri Egyetemi Kórház dolgozóinak.

Áprilistól Németország 58 koronavírusos pácienst fogadott Hollandiából. Közülük 49-et Észak-Rajna-Vesztfália tartományban kezeltek, ahol a münsteri intézmény is van. A hollandiai páciensek befogadására azért volt szükség, mert a járvány tetőzésekor a hollandiai intenzív osztályoknak eleinte nem volt kapacitásuk az összes beteg ellátásra.

A Németországban kezelt páciensek közül kilenc meghalt, a többieket mostanra hazaengedték.

"Nem csupán szomszédok vagyunk, hanem barátok is" - mondta Karl-Josef Laumann, az északnyugat-németországi tartomány egészségügyi minisztere a delegáció köszöntésekor.

Az öt napon át sós vízben érlelt fiatal heringet szendvicsfeltétként vagy egyéb formában fogyasztják az Északi-tenger partvonala mentén.

Az új évszak kezdetét jelző első hordó holland matjest általában elárverezik jótékony célra június elején. Idén azonban az ínyencséghez kötődő összes fesztivált és piacot le kellett fújni a koronavírus-járvány miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.