Erőszak

Felgyújtottak egy rendőrt a tüntetők Mexikóban - videó

A rendőri erőszak ellen tüntető csoport egyik tagja benzinnel lelocsolt, majd felgyújtott egy motoros rendőrt.

2020.06.06 11:26ma.hu

Az amerikai és európai eseményekhez hasonlóan Mexikóban is tüntettek a rendőrségi brutalitás ellen, miután egy rendőri intézkedés során meghalt Giovanni Lopez. A hírek szerint a férfi nem viselt szájmaszkot az előírásoknak megfelelően, a rendőrök pedig bántalmazták, amibe később bele is halt. A három rendőrt azóta őrizetbe vették.

Az ország második legnagyobb városában, Guadalajarában hatalmas demonstráció kezdődött, még Salma Hayek is kiállt a meggyilkolt férfi mellett, de ahogy mindenhol máshol, itt is hamar elfajult a demonstráció.

A tüntetők házakat vertek szét, autókat gyújtottak fel, de még ez sem volt elég. Egy csapat tüntető kötekedni kezdett a motoros rendőrökkel, majd egy férfi kiugrott a tömegből, gázolajat locsolt egy intézkedő tisztre, majd motorjával együtt felgyújtotta. És még azután is ment az erőszak, hogy a férfi lángokban fetrengett a földön.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.