Amerikai tüntetések

Halottkém: George Floyd koronavírusos volt

A teljes boncolási jegyzőkönyv szerint George Floyd COVID-19 tesztje pozitív lett.

2020.06.04 15:30ma.hu

A június 3-án kiadott teljes boncolási jegyzőkönyv szerint 46 éves George Floyd, aki a múlt héten a minneapolisi rendőrség őrizetbe vételekor meghalt, miután egy tiszt több mint 8 percig térdelt a nyakán, koronavírusos volt - áll a Hennepin megyei orvosi vizsgálatban.

Andrew Baker főorvos 20 oldalas jelentése, amelyet Floyd családjának az engedélyével adtak ki, azt is megállapította, hogy  Floyd tünetmentes volt, tüdeje egészségesnek tűnt, bár a szívénél az artériákban szűkület volt.

Az is kiderült, hogy a kétgyermekes apa nemrégiben metamfetamint használt, fentanil hatása alatt állt, és szívproblémái voltak a halála idején is. De ezeket nem sorolták be a halál okaihoz. Azt is leírták, hogy a fentanilmérgezés szívelégtelenséget és rohamot is okoz. Az anyag szerint (amely itt letölthető angol nyelven) Floyd halálát a letartóztatása során alkalmazott eljárás okozta, többek között a nyaki nyomás is, ezért gyilkosságnak minősítették az esetet.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.