Koronavírus-járvány

Kína enyhíti a nemzetközi légitársaságokra vonatkozó korlátozásokat

Az intézkedés értelmében június 8-ától minden külföldi légitársaság újraindíthat heti egy járatot egy általuk választott, szárazföldi kínai városba.

2020.06.04 08:53MTI

Kína enyhíti a koronavírus-járvány miatt a nemzetközi légitársaságokra vonatkozóan bevezetett korlátozásokat - közölte a pekingi polgári légiközlekedési hatóság egy nappal az után, hogy Washington bejelentette a kínai utasszállítók berepülésének tilalmát.

Az intézkedés értelmében június 8-ától minden külföldi légitársaság újraindíthat heti egy járatot egy általuk választott, szárazföldi kínai városba - Hongkong és Makaó saját maga határozza meg a légiközlekedési szabályait. A hatóság továbbá kilátásba helyezte, hogy amennyiben ezeken a bejövő járatokon három egymást követő héten át egyetlen koronavírus-fertőzött utas sem érkezik Kína területére, az adott légitársaság számára engedélyezik majd a heti kétszeri járatindítást.

Kína még márciusban, a járvány nemzetközi fellángolását követően korlátozta drasztikusan az utasszállítást, illetve március végétől átmenetileg felfüggesztette a külföldi állampolgárok belépésének engedélyezését.

Washington szerdán bejelentette, hogy június közepétől betiltja a kínai utasszállító repülőgépek berepülését az országba. A döntést azzal indokolták, hogy Peking nem tesz eleget a két ország közötti egyezményben foglaltaknak, és nem teszi lehetővé az amerikai légitársaságok kínai járatainak újraindítását. Az amerikai közlekedési minisztérium mindazonáltal nem zárta ki, hogy Kína megfelelő lépései esetén a döntést érvénytelenítik.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.