Erőszak

Forrong Chicago is, körbe vették a Trump-tornyot - videó

Tüntetők randalíroznak a Chicago-i Trump Tower mellett a George Floyd halála elleni tüntetésen.

2020.05.31 18:54ma.hu

Mint ismeretes, a színes bőrű Floyd a hét elején durva rendőri túlkapás után - és feltehetően annak következtében - halt meg.

Donald Trump hangsúlyozta: "igazságszolgáltatásra van szükség, nem káoszra". Leszögezte, hogy Floyd halála a minneapolisi utcán "súlyos tragédia", de szerinte éppen az elhunyt férfi emlékét gyalázzák meg "a lázongók, a fosztogatók és az anarchisták".
   
"Határozottan ellenzem, hogy bárki visszaéljen ezzel a tragédiával, fosztogasson és raboljon, megtámadjon és fenyegessen másokat" - fogalmazott.
   
Trump szavai szerint a jogállamiság, a törvények tisztelete az ország "koronaékszere", és emiatt a kormányzat mindent megtesz majd azért, hogy véget vessen az erőszaknak.

Atlantában autókat gyújtott fel a tömeg

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.