Illegális bevándorlás

Embercsempész-hálózatot számoltak fel a Nyugat-Balkánon

Az embercsempészek 45 migránst akartak az Európai Unió területére csempészni, amikor lefülelték őket.

2020.05.27 17:55MTI

Nyolc feltételezett embercsempészt fogtak el szerdán a boszniai és a horvátországi rendőrség, valamint az az Európai Unió rendőri együttműködést koordináló szervezete (Europol) regionális irodájának közös akciója keretében - számolt be a térség sajtója.

A boszniai hatóságok beszámolója szerint az embercsempészek 45 migránst akartak az Európai Unió területére csempészni, amikor lefülelték őket.

A rendőrségi akció keretében mobiltelefonokat, számítógépeket és más, bűncselekmények elkövetésére alkalmas eszközöket foglaltak le. Az elfogottakat migránsok szállításával, rejtegetésével és csempészetével gyanúsítják. A feltételezések szerint az elfogottak Törökországból Bosznia-Hercegovinán, majd Horvátországon át Olaszországba akarták szállítani az illegális bevándorlókat.

Az úgynevezett nyugat-balkáni migránsútvonalat ugyan 2016-ban lezárták, de az illegális bevándorlók a Közel-Keletről és Afrikából továbbra is igyekeznek Törökországon, Görögországon, Észak-Macedónián, Szerbián és Bosznia-Hercegovinán keresztül az Európai Unió országaiba jutni. A nehéz útvonal miatt gyakran embercsempészek segítségét veszik igénybe, akik átlagosan fejenként ezer eurót kérnek szolgáltatásaikért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.