Koronavírus-járvány

A francia szabályokat megsértve közel négyszázan voltak egy amatőr meccsen

A Franciaországban jelenleg érvényben lévő szigorú szabályokat megsértve több százan voltak egy amatőr labdarúgó-mérkőzésen vasárnap délután Strasbourgban.

2020.05.26 07:00MTI

Franciaországban a L'Équipe sportnapilap internetes oldala - több portálhoz hasonlóan - beszámolt arról, hogy közel 400 ember látogatott ki a Neuhof és a Hautepierre rivális kerületek közötti találkozóra.

A meccset pénteken a Facebookon hirdették meg, és a Poteries-negyedben lévő Paco-Mateo sportpályán a csapatokon kívül több százan jelentek meg.

Az országban jelenleg a tíz főnél nagyobb csoportok találkozása nyilvános helyen már önmagában tiltott, független bármilyen eseménytől.

A rendőrség későn értesült a meccsről, majd a helyszínre érve szétoszlatta a tömeget, amelyből viszont senkit nem büntettek meg.

A mérkőzésről készített képeket és videót látva - amelyen jól látszik, hogy a nézők szűk helyen csoportosultak, majd bajnoki fiesztát idézve a pályára is szaladtak - az interneten több ezren fejezték ki felháborodásukat. Virológus szakértők közben figyelmeztettek, hogy az ilyen jellegű, felelőtlen magatartás valóságos vírusbombát jelent.

A város képviseletében Serge Oehler sportért felelős tisztviselő kijelentette: nagyon szigorúan fogják kivizsgálni az esetet, a környéken felszerelt kamerák segítségével pedig igyekeznek beazonosítani a szervezőket, akik komoly büntetésre számíthatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.