Koronavírus

Online ítéltek halálra egy kábítószer-kereskedőt Szingapúrban

Szingapúrban online tárgyalás keretében ítéltek halálra egy malajziai kábítószerkereskedőt a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások miatt.

2020.05.21 16:20MTI

Az ügyben eljáró büntetőtörvényszék szerdai közlése szerint ez volt az első ilyen ítélet a városállamban. A tájékoztatás szerint a 37 éves Punithan Genaszant pénteken ítélték halálra egy 2011 októberében lebonyolított drogügylettel összefüggésben.

A Zoom nevű alkalmazás segítségével tartott videókonferencián Csan Szeng Onn bíró ítélethirdetésében megállapította, hogy az ügyészség kétséget kizáróan bizonyítani tudta: Genaszan felbérelt két drogfutárt és felügyelte tevékenységüket. A drogfutárok egyikét 2015-ben életfogytig tartó börtönre és 15 vesszőcsapás testi fenyítésre ítélték, míg társára ugyanabban az eljárásban halálos ítéltet szabtak ki.

A koronavírus "további terjedését minimalizálni hivatott intézkedésekkel összhangban a bíróságok a meghallgatásokat - a büntetőeljárások esetében is - távolról tartják meg. Ezt volt Szingapúrban az első bűntetőügy, amelyben a halálos ítélet így hirdették ki" - ismertette a bíróság.

Genaszant Malajziában fogták el és 2016-ban adták ki Szingapúrnak. A mostani ítélet nem jogerős, a vádlott még fellebbezéssel élhet a legfelsőbb bíróságon, illetve végső eszközként kegyelmért folyamodhat az elnökhöz.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.