Koronavírus-járvány

Tízezer egészségügyi dolgozó fertőződhetett meg Iránban a járvány miatt

Pontos adatok nincsenek.

2020.05.21 15:00MTI

Tízezer egészségügyi dolgozót fertőzhetett meg Iránban a koronavírus - adta hírül a félhivatalos ILNA hírügynökség.

Pontos adatok nincsenek. Az iráni kormány áprilisban közölt legutóbb számot az egészségügyet ért veszteségről: száznál többnek mondta a haláleseteket.

A Közel-Keleten Iránt sújtja leginkább a ragály. A kormány legutóbbi adatai szerint a perzsa országban csaknem 130 ezer bizonyított fertőzöttet jegyeztek már fel, a járvány halálos áldozatainak száma 7249-re emelkedett. Megfigyelők szerint valójában akár kétszer ennyi is lehet a fertőzött és a halott.

Az ország egészségügyi minisztere csütörtökön eltanácsolta a lakosságot attól, hogy a muzulmán böjti hónap végét ünnepelve utazgasson az országban - ahogy hagyományosan ilyenkor teszi -, mivel vírusmentes vidékekre is elviheti a kórt, és egy újabb járványhullámot nagyon nehéz lenne legyűrni.

Két hét óta ismét emelkedik a fertőzöttek száma Iránban, az iráni elnök szerdán mégis azt mondta, hogy országa közel jár a járvány megfékezéséhez.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.