Erőszak

Többen megsebesültek egy késeléses támadásban az ausztriai Badenban

A gyanúsított egy 19 éves, osztrák állampolgárságú férfi.

2020.05.21 11:53MTI

Hatan megsebesültek egy késeléses támadás során az alsó-ausztriai Baden bei Wien településen. A feltételezett elkövetőt elfogták - adta hírül csütörtökön az osztrák sajtó.

A gyanúsított egy 19 éves, osztrák állampolgárságú férfi, aki csütörtökre virradó éjszaka a Bécs elővárosának számító településen késsel rátámadt öt emberre, köztük fiatalkorúakra - tájékoztatott Raimund Schwaigerlehner rendőrségi szóvivő.

A rendőrséget először egy térre, majd egy bevásárlóközponthoz riasztották. Az első helyszínről egy sebesültet kórházba szállítottak, a másodikon pedig további három sebesültet találtak.

Kutyákkal kutatták át a környéket, majd az elkövetőt egy villa előtt elfogták. Ő maga is megsebesült a verekedés során, kezén vágási sérülések voltak, ezért őt is kórházba szállították. A tervek szerint a közeljövőben kihallgatják.

A rendőrség lefoglalt egy tőrt, amelynek a pengéje öt centiméter hosszú, az elkövető valószínűleg azzal sebesítette meg áldozatait.

Az első feltételezések szerint nem zárható ki, hogy az elkövető és áldozatai ismerték egymást.

A sebesültek közül senki sincs életveszélyben. A rendőrség tovább vizsgálja az ügyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.