Koronavírus

Utcára szólította az olaszokat a Matteo Salvini vezette Liga

Az Együtt induljunk újra, az olaszok büszkeségéért elnevezésű demonstráció a közös ünneplést szolgálja az olasz köztársaság nemzeti ünnepén.

2020.05.15 19:38MTI

A június 2-i nemzeti ünnepen Olaszország közös újraindulásáért hirdetett utcai megmozdulást Matteo Salvini, a Liga vezetője - közölte a párt péntek este.

Az Együtt induljunk újra, az olaszok büszkeségéért elnevezésű demonstráció a közös ünneplést szolgálja az olasz köztársaság nemzeti ünnepén.

Másrészt a megmozdulással a Salvini vezette Liga Olaszországnak a római kormány irányvonalától eltérő politikai és gazdasági újraindulását akarja hirdetni, amelyben az "olaszok az elsők" - olvasható az eseményt hirdető plakátokon.

A jobboldali, ellenzéki Liga már a járvány heteiben bejelentette, hogy amint lehet, tömegdemonstrációval kíván tiltakozni a Giuseppe Conte vezette Öt Csillag Mozgalom (M5S) és baloldali Demokrata Párt (PD) közös kormányának intézkedései ellen, a koronavírus járvány idején hozott és az ezt követő intézkedések miatt.

A június 2-i megmozdulás az óvintézkedések betartásával, teljes biztonságban zajlik majd - hangoztatta a párt. Meg nem erősített információk szerint a helyszín az olasz főváros központi és egyik legnagyobb tere, a Velence tér lesz.

A pártzászlók nélküli demonstrációhoz elsőként a Liga szövetségese, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) csatlakozott Giorgia Meloni elnök vezetésével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.