Baleset

Robbanás egy Velence közeli vegyigyárban, bezárkózásra szólították fel a lakosságot - videó

Otthonmaradásra és az ablakok bezárására adott ki sürgős felszólítást Velence polgármestere, miután robbanás történt a szárazföldi Marghera egyik vegyigyárában pénteken.

2020.05.15 13:41MTI

A vegyiüzemből sűrű fekete füstfelhő szállt fel a tíz óra körül történt robbanás után. Az első hírek szerint két dolgozó sérült meg, egyikük állapota súlyos. Mintegy kilencven tűzoltó és egy speciális vegyiveszély-elhárító csapat dolgozik a helyszínen.

A tartományi enök, Luca Zaia aggodalmát fejezte ki a történtek miatt, Luigi Brugnaro velencei polgármester a lakosság azonnali értesítésére használt közösségi felületén adta ki a rendelkezést, hogy aki teheti, maradjon lakásában, és zárja be az ablakokat.

A lagúnákkal szemközti Marghera kikötőjében és az ezzel szomszédos ipari körzetben megszólaltak a vegyi veszélyre figyelmeztető szirénák. A robbanástól érintett vegyi üzem 10 ezer négyzetmérenyi területet fed le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.