Koronavírus-járvány

Lengyelországban eközben terroristákat toboroznak

Őrizetbe vettek négy tádzsik férfit terrorista cselekményekre való toborzás miatt.

2020.05.11 19:00MTI

Lengyelországban őrizetbe vettek négy tádzsik állampolgárt, akik a gyanú szerint az iszlám hitre áttért embereket próbáltak toborozni terrorcselekmények elkövetéséhez - közölték hétfőn az illetékes hatóságok.

A tádzsikokat május 7-én vette őrizetbe a lengyel határőrség, együttműködve a belbiztonsági ügynökséggel (ABW) - mondta el a PAP hírügynökségnek Stanislaw Zaryn, a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter szóvivője. Nem közölte, hogy a férfiak legálisan tartózkodtak-e Lengyelországban.

Az ABW által összegyűjtött bizonyító anyag szerint a tádzsikok rokonszenveznek az Iszlám Állam terrorszervezettel, és támogatják a tevékenységét.

A gyanúsítottakkal szemben egyebek között a terrorizmus elleni védelemről szóló törvény alapján járnak el. A külföldiek számára létesített egyik őrzött központba szállították őket, ahol kiutasításra várnak. Várhatólag nemkívánatos személynek minősítik őket az egész schengeni övezetre vonatkozóan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.