'A brüsszeliek hallgatnak'

Hannibal Lecterként mutatták Orbán Viktort a német közszolgálati tévében

Orbán Viktor és kormánya a kínai vezetéssel és Erdogan autokrata rendszerével került egy szegmensbe.

2020.05.02 13:56ma.hu

Magyarországi kitérőt tett a német közéleti humor legjobb műsorának tartott Heute Show péntek esti adása. Orbán Viktor és kormánya a kínai vezetéssel és Erdogan autokrata rendszerével került egy szegmensbe - írja a HVG.hu.

Az üres nézőtér előtt rögzített péntek esti Heute Show adásban külön részt szentetlek az autokráciák működésének a világjárvány idején – a szegmens kezdetét a webes videón pont jelöli 18:33 percnél. (A Heute Show leginkább a Jon Stewart-féle The Daily Show német megfelelője a közszolgálati televízió kettes csatornáján, már számtalan díjat nyert. A műsorvezetője pedig az ország egyik legnépszerűbb tévés sportújságírója, Oliver Welke – jegyzi meg a lap)

Ahol Orbán dönti el, mi az álhír, ott Weinstein lehet a nőjogi ombudsman – mondja Welke az álhírek terjesztésének új büntetőjogi szabályozásáról, miután a magyar helyzetet bemutató részt egy híradórészlettel felvezették. Ezt követően a műsorvezető elmagyarázza a rendeleti kormányzást, majd kitér az európai reakciókra. Ekkor jelenik meg a műsorvezető mögött a montázs, amelyben Clarice Starling FBI-ügynököt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke alakítja, Orbán Viktor pedig a lekötözött, maszkkal ártalmatlanná tett Hannibal Lecter. Hozzá a felirat: A brüsszeliek hallgatnak (magyarul így jobban működik az áthallás A bárányok hallgatnak című filmmel, a németek szó szerint az írták ki "Uschi hallgatása")

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.