Nukleáris veszély

"A város evakuálása nem szükséges" - az első állami jelentés a csernobili katasztrófáról

Itt az 1986. április 26-i csernobili baleset után a Szovjetunió Energetikai és Villamosítási Minisztériumának jelentése.

2020.04.26 18:08ma.hu

A gondok akkor kezdődnek, amikor a politikusok még maguknak is hazudnak. Bármi párhuzam a mai valósággal csak a véletlen műve lehet. Mindig fontos a lakosság és mindenki korrekt tájékoztatása a valóságról!

Az első állami jelentés a csernobili katasztrófáról: hajnali 3:30-ra a katasztrófát felszámolták, az Egészségügyi Minisztérium 3. főigazgatósága szerint különleges intézkedésekre, mint például evakuálás, nincs szükség.

"A Szovjetunió Energetikai és Villamosítási Minisztériumának első miniszterhelyettese.
Titkos.

Bélyegző: 86. április 28. (!)

A csernobili atomerőmű négyes blokkjában történt balesetről.

Sürgős jelentés

1986.04.26-án 1:21-kor a csernobili atomerőmű 4. blokkjának  tervezett karbantartásra előkészítésekor , a reaktor leállítása után robbanás történt a reaktorépület felső részében.
A csernobili atomerőmű igazgatójának közlése alapján a robbanáskor megsérült a tető és és a reaktorépület oldalfal paneljeinek egy része, a gépház több tetőpanelje és a reaktor több kiegészítő berendezés, valamint kigyulladt a tető.
3:30-ra a tüzet eloltották.
Az erőmű saját személyzetével folyik a reaktor aktív zónájának hűtése.

Az Egészségügyi Minisztérium 3. főigazgatósága szerint különleges intézkedésekre, mint például evakuálás, nincs szükség.

Kilenc fő üzemeltető személyzet és 25 fő katonai tűzoltó került kórházba.
A következmények felszámolása és az esemény vizsgálata felszámolása folyik.

A.N. Makunyin
"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.