Koronavírus-járvány

Tudta? Az EP konyhájában napi ezer adag ételt főznek jótékony célra

Az uniós parlament a járműflottája egy részét orvosok, ápolók és szociális munkások utaztatásához bocsátotta rendelkezésre.

2020.04.29 04:30MTI

Az Európai Parlament brüsszeli épületének üzemi konyhájában napi ezer adag ételt főznek a koronavírussal összefüggésben jótékony célra.

A menzát nemrég nyitották újra azzal a céllal, hogy ételt készítsen el, mindenekelőtt a koronavírus-járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozóknak és más rászorulóknak.

Az uniós parlament a járműflottája egy részét orvosok, ápolók és szociális munkások utaztatásához bocsátotta rendelkezésre. Az autók Brüsszelben és a környező településeken szállítják a dolgozókat otthonuk és munkahelyük között.

A súlyos egészségügyi veszélyhelyzetre való tekintettel az EP egyik épületrészét elérhetővé tették a hajléktalanok és a társadalom legsebezhetőbb csoportjai számára.

Március közepe óta az Európai Parlamenti képviselői és tisztviselői távmunkában dolgoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.