Koronavírus

Europol: a hamisított termékek közegészségügyi veszélyt jelentenek

A hamisított termékek - főként gyógyszerek és fertőtlenítők - nem felelnek meg a minőségi előírásoknak.

2020.04.17 23:30MTI

A koronavírus járvány alatt a világhálón - egészségügyi célból - eladott hamisított termékek veszélyt jelentenek az egész társdalomra - állapítja meg az Európai Unió hágai székhelyű bűnüldözési szerve, az Europol pénteken kiadott jelentésében.

Catherine de Bolle a hatóság főigazgatója szerint, a hamisított termékek - főként gyógyszerek és fertőtlenítők - nem felelnek meg a minőségi előírásoknak, így "hamis biztonságérzetet" keltenek a vásárlókban, míg valójában semmifajta védelemmel nem szolgálnak a vírus ellen.

"Nem csak az a fontos, hogy elkapjuk a társadalom bizalmával visszaélő bűnözőket. Kellő információval is el kell látnunk a lakosságot, hogy elejét vegyük a csalásoknak, és további fertőződések kockázatának" - hangsúlyozta a jelentés.

A hamisított termékek egy része már bekerült egészségügyi hálózatba is, veszélyeztetve ezzel a létfontosságú feladatokat ellátó személyek biztonságát. A bűnözök eddig hatalmas nyereségre tettek szert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.