USA

Új szóvivője van a Fehér Háznak

A Fehér Ház kommunikációs csapatában további változások is történtek.

2020.04.07 19:30MTI

Kayleigh McEnany személyében új szóvivője van a Fehér Háznak az eddigi szóvivő, Stephanie Grisham kedden távozott az elnöki hivatalból. A Fehér Ház kommunikációs csapatában további változások is történtek.

Grisham, aki soha nem tartott sajtókonferenciát a Fehér Házban, várhatóan visszatér majd Melania Trump first lady hivatalába, ahol ismét kabinetfőnök és szóvivő lesz.

Kayleigh McEnany - aki a negyedik sajtófőnök lesz a Fehér Házban 2017 óta - eddig Donald Trump amerikai elnök 2020-as országos elnökválasztási kampánycsapatának sajtófőnöke volt. A Fehér Ház új stratégiai kommunikációs igazgatója Alyssa Farah, Mike Pence alelnök korábbi sajtófőnöke lett, és a kommunikációs csapathoz csatlakozott Ben Williamson, Mark Meadows korábbi republikánus képviselő kabinetfőnöke és kommunikációs igazgatója volt. Williamson egyben Donald Trump elnök kommunikációs főtanácsadója is lesz.

Meadows hétfőtől állt munkába a Fehér Házban, mint Donald Trump új kabinetfőnöke, és több korábbi, képviselőházi munkatársát "vitte magával" a Fehér Házba.

Amerikai sajtóértesülések szerint Jared Kushner, Trump veje és tanácsadója az elmúlt hónapokban többször is panaszkodott a Fehér Ház kommunikációs munkájára, mondván, Grisham nem elég agresszív, inkább reagál, mint kezdeményező volna. A Politico című lap információi szerint Grisham elmozdítása akkor került először szóba, amikor Hope Hicks korábbi kommunikációs igazgató februárban visszatért a Fehér Házba, ezúttal mint Kushner munkatársa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.