Koronavírus

EU-biztos: tisztelet és köszönet jár a fertőzöttekkel foglalkozó orvosoknak és ápolóknak

A járvány idején tanúsított erőfeszítésük mindenki számára lelkesítő és bátorító.

2020.04.07 18:16MTI

Tisztelet és köszönet illet minden orvost és ápolót, különösen azokat, akik a koronavírussal fertőzöttekkel foglalkoznak, illetve a betegek megmentésén fáradoznak - hangsúlyozta Sztella Kiriakídisz egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős uniós biztos az egészségügyi világnap alkalmából kiadott nyilatkozatában kedden.

A biztos aláhúzta, a járvány idején tanúsított erőfeszítésük mindenki számára lelkesítő és bátorító.

Rik Daems, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (PACE) elnöke az évforduló alkalmából kiadott nyilatkozatában azt mondta, az egészségügyben dolgozók biztosítják a világjárványra adott válaszlépések sikerét.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak hatalmas teher hárul rájuk, illetve kimerítővé vált körülmények között kell dolgozniuk, hanem meg kell fosztaniuk magukat családjuktól, elszigeteltségben kell élniük annak érdekében, hogy megvédjék szeretteiket a lehetséges kockázatoktól.

Kijelentette: ahhoz, hogy minden válaszlépés hatékony legyen, az egészségügynek és az ott dolgozóknak a szükséges erőforrásokkal és támogatással kell rendelkezniük. Ezzel összefüggésben arra szólította fel a tagállamok kormányait, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt annak érdekében, hogy az orvosok és ápolók egészségének és biztonsága szavatolása alapvető része legyen a járvány elleni fellépésüknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.