Koronavírus

Erdogan: a török hatóságok 31 várost lezárnak a személyforgalom előtt

Törökországban az új típusú koronavírus igazolt fertőzöttjeinek száma a friss adatok szerint átlépte a 20 ezret.

2020.04.03 20:56MTI

A török hatóságok péntek éjféltől lezárják a személyforgalom előtt a 30 legnagyobb várost és Zonguldak települést - jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök pénteken Isztambulban, miközben az országban az új típusú koronavírus igazolt fertőzöttjeinek száma a friss adatok szerint átlépte a 20 ezret.

A török államfő rámutatott: ez az intézkedés első körben 15 napig lesz érvényben.

Erdogan azt is mondta, hogy - miként korábban a 65 évnél idősebbek és a krónikus betegek esetében - részleges kijárási tilalmat vezetnek be a 20 éven aluliak számára is.

Egyúttal közölte: szombattól kötelezővé teszik a maszk használatát minden forgalmasabb nyilvános helyen, beleértve az élelmiszerboltokat is.

Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter Erdogan bejelentéseit megelőző ankarai sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy az előző 24 órában 2786-tal 20 921-re nőtt a vírus fertőzöttjeinek a száma, 69-cel pedig 425-re a halálos áldozatoké.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.