Koronavírus-járvány

Amerikai titkosszolgálat: Kína eltitkolta a valós adatokat a járványkitöréssel kapcsolatban

Elhallgatta Kína a koronavírus-járvány mértékének valós adatait az országban, mind az összes megbetegedésre, mind az elhunytak számára vonatkozóan.

2020.04.02 15:56ma.hu

Az amerikai hírszerzés, Fehér Háznak tett jelentése szerint Kína kikozmetikázta a koronavírus-járvány mértékének valós adatait az országban, mind az összes megbetegedésre, mind az elhunytak számára vonatkozóan.

A tisztviselők szerint az ország vezetősége szándékosan alulkorrigálta az adatokat, jobb színben feltüntetve az eredményeket - írta a Bloomberg.

A járvány 2019 végén kezdődött és országosan mindössze 82.000 esetet és 3.300 halálesetet ismertek el.

Donald Trump valóban meg is jegyezte, hogy a kínai adatok igazán enyhék - mint mondta: "finoman fogalmazva".

Hozzávetőlegesen a járvány csak most kezdi felütni a fejét az USA-ban, de ott már most legalább 220.000 esetről és több mint 5.000 áldozatról számoltak be.

Kína épp ezzel vágott vissza: azt állítják, hogy az amerikaiak csak saját számaikról próbálják elterelni ezzel a figyelmet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.