Járvány

Koronavírus - Gyorsuló ütemben nő a diagnosztizált fertőzöttek száma Szlovákiában

Szerda délig elérte a 400-at a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma.

2020.04.01 12:50MTI

Újabb 37 személynél diagnosztizálták a Covid-19 betegség kórokozóját Szlovákiában, és így szerda délig elérte a 400-at a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma - jelentette be pozsonyi sajtótájékoztatóján Igor Matovic szlovák miniszterelnök.

Szlovákiában az utóbbi időszakban az újonnan regisztrált fertőzöttek száma gyorsuló ütemben emelkedik, a múlt héten átlagban napi kevesebb mint húsz, vasárnap és hétfőn már egyaránt 22, kedden pedig már 27 volt.

Ez vélhetően összefügg azzal is, hogy péntektől megemelték a naponta elvégzett vírustesztek számát, a keddi adatok nyilvánosságra hozatala óta újabb 877 tesztet végeztek el, ami több mint a duplája a korábbi napi átlagnak. Eddig összesen 9077 vírustesztet végeztek el Szlovákiában, ezek közül 8697 bizonyult negatívnak.

Eddig már az ország minden területén regisztráltak fertőzötteket, de a legtöbben Pozsonyban vannak, átlagéletkoruk 30 év körül mozog, a legfiatalabb 2 éves a legidősebb egy 87 éves nő volt. A szerdán diagnosztizált fertőzöttek között ismét van egy gyerek, ezúttal egy ötéves kisfiú. A kórnak Szlovákiában egyelőre nincs ismert halálos áldozata, eddig 3 személy felgyógyulását erősítették meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.