Koronavírus-járvány

Akár 12 ezer főre bővíthető hullaház épül Birminghamben

Az angliai Birminghamben 12000 fősre bővíthető halottasházat alakítanak ki a repülőtér egy részéből, amelyben kezdetben "csak" 1500 helyet alakítanak ki. Korábban egy konferenciaközpontból 4000 fős szükségkórházat kezdett kialakítani ki az NHS.

2020.03.29 18:16ma.hu

Ideiglenes, 12 ezres halottasházat alakítanak ki Angliában a Birminghami repülőtérnél, felkészülve a koronavírus okozta elhalálozások ugrásszerű megnövekedésére.

A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) vezetője, Simon Stevens azt is megerősítette, hogy a nemzeti kiállítóközpontot és a Manchesteri kongresszusi központot átmenetileg kórházzá alakítják át.

A munkálatok már megkezdődtek, a birminghami hullaház első körben 1500 holttest fogadására és tárolására lesz alkalmas, ha pedig a legrosszabb forgatókönyvek szerint alakul a járvány, akkor akár 12 ezresre is növelhető a tárolási kapacitás.

A reményteli tervek szerint az ideiglenes telephely a West Midlands (Anglia egyik nagyvárosi és ceremoniális megyéje) területein bekövetkező összes halálesetet fogadni tudja, ideértve a koronavírussal nem összefüggő haláleseteket is, mivel az új létesítmény személyzetének köszönhetően a regionális halottasházak bezárhatóak.

A hatóságok kijelentették, hogy alapvető fontosságú, hogy rendelkezésre álljon minden ezköz annak biztosítása érdekében, hogy mindenkor a legnagyobb méltóságot és tiszteletet adják meg azoknak, akik e betegség következtében halnak meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.