Koronavírus-járvány

Vonat elé ugrott a hesseni tartományi miniszter

Túl nagy nyomás ült a vállán.

2020.03.29 15:57ma.hu

Szombaton a vonat elé vetette magát és meghalt Thomas Schäfer, Hessen tartomány pénzügyminisztere. A kereszténydemokrata politikus 54 éves volt - számolt be róla a Welt.

Hessen CDU-s tartományi kormányfője, Volker Bouffier megrendülve értesült az esetről, azt mondta: Schäfert kiváló szakembernek és nagyszerű politikusnak ismerte meg, aki az egész tartomány nagyrabecsülését megérdemli a koronavírus elleni küzdelemben.

"Épp ezekben a nehéz időkben lett volna rá szükségünk. (...) Éjt nappallá téve azon dolgozott, hogy a válságot financiális és szervezési eszközökkel kezelni tudjuk."

A tartományi kormányfő szerint azonban a politikust súlyos aggodalmak gyötörték amiatt, hogy ebben a helyzetben nem tud megfelelni a polgárok elvárásainak.  

"Csak arra tudok gondolni, hogy ezek az aggodalmak nyomasztották. Nem talált kiutat, kétségbe esett, és itt hagyott minket. Ez mélyen megrendít engem és mindannyiunkat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.