Koronavírus-járvány

Lemondott a lélegeztetőgépről egy fiatalabb ember javára Giuseppe atya

A 72 éves Giuseppe Berardelli a loverei kórházban halt meg koronavírus-fertőzésben, lemondva a lélegeztetőgépről, szolgálatkész életének utolsó nagy gesztusa is az önfeláldozás volt.

2020.03.27 18:42ma.hu

Giuseppe Berardelli atya közel 14 éve szolgált a Bergamo közelében fekvő Casnigo településen esperesként. Mivel már tavaly kezdődtek nála egészségügyi problémák, küldetését hamarosan befejezte volna, ám néhány nappal előtte 72 éves korában a loverei kórházban a koronavírus-fertőzés szövődményeinek következtében elhunyt. Díszes temetése a járvánnyal kapcsolatos korlátozó intézkedések miatt nem lehetett, ám a casnigóiak március 16-án délben kiálltak a teraszaikra és hatalmas tapssal búcsúztak el tőle - írta az araberara.it.

Az egyik ápoló megrendítő vallomás tett: Giuseppe atya a plébániai közössége által vásárolt lélegeztetőgépet visszautasította azért, hogy egy fiatalabb beteg kaphassa meg.

Mindenki úgy emlékszik rá, mint aki folyamatosan mosolyog és aktívan teszi a dolgát, mindenki számára minden körülmények között elérhető volt. Öreg Guzzi robogójával járta a települést, mosolyával és lelkesedésével az egész közösségnek békét és örömet adott.

„Őszinte, egyszerű ember volt, akihez hívők és nem hívők egyaránt bármikor fordulhattak” – emlékezett rá Giuseppe Imberti, Casnigo polgármestere.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.