Járvány

Már 31 orvos halt meg a koronavírus miatt Olaszországban

Köztük 17 háziorvos.

2020.03.26 10:27ma.hu

Újabb hat orvos halt meg koronavírus-fertőzés következtében Olaszországban. Eddig összesen 31 olasz orvos vesztette életét a járványban, köztük 17 háziorvos.

Fimmg Silvestro Scotti, az olaszországi háziorvosok szövetségének főtitkára szerint az adatok rávilágítanak arra, hogy az egészségügyi dolgozók nem kapnak megfelelő védelmet a fertőzés ellen, ami egyre inkább fenntarthatatlan állapot.

Meghalt a járvány epicentrumaként ismert Bergamo járványügyi intézetének orvosigazgatója, Dr. Vincenza Amato is. A római San Camillo kórházban hat fertőzött orvos van, mind a hatan a gasztroenterológiai osztályon dolgoznak, de egyelőre jól vannak. Összesen több mint 5000 olasz egészségügyi dolgozó kapta el eddig a vírust

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.