Járvány

Koronavírus - Belgiumban korlátozzák a kijárást, Ukrajnában is nőtt a fertőzöttek száma

A gyógyszertárak, bankok és posták kivételével minden olyan üzletet, amely nem nyújt létfontosságú szolgáltatást, bezáratnak.

2020.03.18 07:34MTI

A belga kormány kedd este kijárási korlátozásokat rendelt el az új típusú koronavírus-járvány terjedésének lelassítása végett - írja a helyi sajtó.

Sophie Wilmes ügyvivő miniszterelnök, mindenkit otthonmaradásra szólított fel, a gyógyszertárak, bankok és posták kivételével minden olyan üzletet, amely nem nyújt létfontosságú szolgáltatást, bezáratnak. Az intézkedések szerda délben lépnek érvénybe és április 5-ig tartanak.

A rendelkezés szerint, azonban "szabadban való testmozgásra" van lehetőség, de kizárólag egyedül vagy közvetlen családtagokkal együtt.

Az új intézkedések végrehajtásáért a rendőrség felel.

Az országban 1243 fertőzött van, 10 haláleset és 15 gyógyulás történt eddig.

Ukrajnában egy nap alatt az eddigi 7-ről 14-re emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, és elhunyt a második beteg, egy 33 éves nő, akit a délnyugat-ukrajnai Csernyivci megyei kórházában ápoltak - számolt be kedden az Ukrajinszka Pravda hírportál a Közegészségügyi Központ jelentésére hivatkozva.

A közlemény szerint Ukrajnában eddig pozitív lett a teszt koronavírusra Csernyivci megyében tíz személynél, a nyugat-ukrajnai Zsitomir megyében egy, Kijev megyében szintén egy és a fővárosban, Kijevben két ember esetében. Csak kedden hét újabb fertőzöttet regisztráltak, egyet Kijev megyében a többit Csernyivci megyében. Utóbbiak között van egy 18, egy 10 éves, valamint egy 22 hónapos, és egy hathónapos kisgyermek.

Az első halálos áldozata a COVID 19 betegségnek egy 71 éves Zsitomir megyei nő volt, múlt pénteken hunyt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.