Járvány

Koronavírus - Korlátozások hétfő estétől a magyar-ukrán közúti határforgalomban

Április 3-ig ideiglenesen betiltják az Ukrajnába történő belépést a külföldi, valamint a hontalan utasok számára.

2020.03.16 14:30MTI

Korlátozásokat vezet be hétfő estétől a magyar-ukrán közúti határátkelőhelyeken a koronavírus terjedése miatt az ukrán határőrség - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján.

A közleményben azt írták, az ukrán hatóságok előreláthatólag magyar idő szerint március 16-án 23 órától április 3-ig ideiglenesen betiltják az Ukrajnába történő belépést a külföldi, valamint a hontalan utasok számára.

A rendelkezés nem vonatkozik azokra az utazókra, akiknek állandó vagy ideiglenes tartózkodási joguk van Ukrajna területére, illetve arra, aki ukrán állampolgár házastársa vagy gyermeke.

Szintén beléphetnek az országba az Ukrajnában akkreditált külföldi diplomáciai és konzuli képviseletek munkatársai, hivatalos nemzetközi missziók képviselői és családtagjaik.

A korlátozás nem érinti az áruszállító tehergépjárművek vezetőit és személyzetét, valamint a légi és vízi járművek legénységét.

A meghatározott időszakban az autóbuszok ki- és belépése is szünetel a magyar-ukrán határállomásokon - olvasható a police.hu oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.