Járvány

Bosznia-Hercegovinában is megjelent a koronavírus

Két esetet is regisztráltak.

2020.03.05 09:37MTI

Bosznia-Hercegovinában is megjelent az új típusú koronavírus, csütörtökön a boszniai Szerb Köztársaságban regisztrálták az első két esetet - közölte a Banja Luka-i RTRS televízió.

A nyugat-balkáni ország többségében szerbek lakta országrészében egy apánál és a fiánál állapították meg a vírus jelenlétét - jelentette be Alen Seranic, az országrész egészségügyi minisztere. Hozzátette: a férfi családját megfigyelés alá helyezték.

A fiú iskoláját lezárták, és azokat a gyerekeket is megvizsgálják, akik az utóbbi időszakban kapcsolatba kerültek a gyerekkel.

A férfi Olaszországban dolgozik, ott fertőződhetett meg, és hazalátogatásakor adhatta tovább a vírust - közölték az illetékesek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.