Járvány

Koronavírus - Ismét emelkedett a fertőzöttek napi száma Kínában

Csütörtökön még javulni látszott a helyzet.

2020.02.29 14:29MTI

Ismét emelkedett a bizonyítottan koronavírustól fertőzöttek napi száma Kínában pénteken: míg csütörtökön 318 új esetet jelentettek, addig pénteken 427-et - adta hírül a kínai egészségügyi hatóság.

Csütörtökön még javulni látszott a helyzet, mivel szerdához képest több mint százzal csökkent az újabb, bizonyítottan a koronavírustól fertőzöttek száma, ám pénteken - szintén - bő százzal nőtt. Ezzel a megerősített esetek száma 79 ezer 251-re emelkedett.

A kór miatt pénteken 47 beteg hunyt el, a halottak száma a szárazföldi Kínában 2835-re emelkedett. Az újabb 47 halott közül 37-tel Vuhanban végzett a járvány. A városban előző nap 28-an haltak bele a kórba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.