USA

Sírva könyörgött a hatéves kislány, hogy ne bilincseljék meg - felkavaró videó

Az volt a gyerek 'bűne', hogy rosszalkodott az órán.

2020.02.26 15:24ma.hu

Letartóztattak egy hatéves kislányt az iskolájában a floridai Orlandóban, még tavaly szeptemberben. A felkavaró jelenetet rögzítette a testkamera. A gyermek családja csak idén februárban jutott hozzá a felvételhez, majd úgy döntöttek, nyilvánosságra hozzák - írja a BBC.

A kislány rosszalkodott az órán, ezért az iskola biztonságára ügyelő rendőr, Dennis Turner elhatározta, hogy letartóztatja.

A kislány egyre rémültebben sírdogált, kérlelte a rendőröket. Először csak azt kérte ne bilincseljék meg. Erre nem került sor, ám egy műanyag gyorskötözővel összekötözték a kezét, majd kivezették az iskolából. Ezután sírása és tiltakozása ellenére a rendőrautóba ültették.

Az orlandói rendőrségen belső vizsgálat indult, Turnert végül kirúgták. A hivatalos magyarázat szerint azért, mert nem tartotta be azt az előírást, hogy 12 év alatti gyerek letartóztatásához ki kellett volna kérnie a felettese engedélyét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.