Járvány

Rosszul lett egy Olaszországból hazatért máramarosi nő, a szomszédai erre lefogták és kihívták a rendőrséget

Koronavírusosnak hitték.

2020.02.24 18:45ma.hu

Lefogtak a szomszédai egy nőt a Máramaros megyei Sztojkafalván, miután olaszországi útjáról hazatért, majd rosszul lett egy üzletben - írja a Transindex.ro. A bepánikolt helyiek kihívták a mentőket és a rendőrséget is, azonban kiderült: a nő átesett a kötelező vizsgálaton amikor az országba belépett, és megállapították, hogy nem fertőzött koronavírussal.

Lapértesülések szerint egyébként Palermoból tért haza, mely nem tartozik a vírus miatt karantén alá volt térségek közé. Az egészségügyi minisztérium a hiányos tájékoztatás számlájára írta a pánik kitörését, és kiküldte az ellenőrző testület egy delegációját a Máramaros Megyei Közegészségügyi Hatósághoz, illetve a határátkelőkhöz, hogy tegyék meg a szükségesnek vélt intézkedéseket.

A Máramaros Megyei Prefektúra pedig Facebook-bejegyzésben kérte a lakosságot, hogy őrizzék meg nyugalmukat. A kormányhivatal igyekezett tájékoztatást adni a koronavírus-fertőzés tüneteiről, valamint arról, hogy miként lehet megelőzni a megfertőződést.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.