Szörnyű baleset

Útra zuhant konténer zúzott szét egy utasokkal teli buszt Indiában

Legalább 19 ember meghalt a szörnyű balesetben.

2020.02.20 11:21MTI

Legalább 19-en meghaltak és több mint 20-an megsérültek csütörtökön a dél-indiai Tamilnádu államban egy főúton, mert egy utasokkal teli busz beleszaladt a vele szemben haladó teherautó úttestre zuhanó konténerjébe – közölték dél-indiai hatósági források.

A buszon 48-an utaztak, a baleset Tirpuru városa mellett történt. A busz Karnataka államból indult, és Kerala államba tartott. Az indiai NDTV helyszíni beszámolókra hivatkozva azt közölte, hogy a teherautó egyik kereke kidurrant, ez okozta a konténer lecsúszását.

A halottak azonosítása folyamatban van, a sérülteket kórházakba szállították. Narendra Modi indiai miniszterelnök a Twitter internetes közösségi üzenőfelületen fejezte ki részvétét az áldozatok családjai felé. India a világelsők közé tartozik a halálos kimenetelű közlekedési balesetek számát tekintve. A baleseteket általában a sofőrök figyelmetlensége, illetve a közutak és a járművek rossz állapota okozza.

A közlekedési minisztérium utoljára közzétett hivatalos adatai szerint 2018-ban körülbelül 467 ezer közúti baleset történt az ázsiai országban, ezekben több mint 151 ezren haltak meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.