Botrány

Szexvideót készített két turista egy buddhista templomnál Mianmarban

Két turistát keresnek a mianmari hatóságok, akik a festői szépségű Bagan város egyik buddhista templománál készítettek egy szexvideót, amit később meg is osztottak az interneten.

2020.02.17 16:57MTI

A mianmari régészeti minisztérium azután jelentette a párt a rendőrségnek, miután a felvétel felkerült egy pornómegosztó internetes oldalra a múlt héten és óriási felháborodást váltott ki. A weboldalon található profiljuk szerint a pár tagjai 23 évesek és olaszok, a nevük és a tartózkodási helyük azonban ismeretlen. A szóban forgó videót hétfőn törölték.

A törvénysértésért legfeljebb két év börtönbüntetés szabható ki.

Nem ez az első alkalom, hogy külföldi turisták összeütközésbe kerülnek a mianmari hatóságokkal az ország fő vallásának számító buddhizmussal szembeni tiszteletlenség miatt. Egy spanyol turistát 2016-ban kiutasítottak az országból, miután bagani szerzetesek észrevették, hogy egy Buddha-tetoválás van a lábán. Egy új-zélandi férfi pedig több mint egy évet töltött börtönben, amiért egy fülhallgatót viselő Buddha képével népszerűsítette ranguni bárját 2014-ben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.