Kilépési folyamat

Brexit: felszólítottak egy 101 éves londoni férfit, hogy a szüleivel igazolja személyazonosságát

Bár nagyon örülne neki Giovanni Palmier, ha eleget tudna tenni a hatóságok kérésének, de sajnos, már nem él egyik felmenője sem.

2020.02.15 14:05ma.hu

Egy 101 éves olasz férfi, aki 1966 óta él Londonban, a Brexit-eljárás miatt a szüleivel igazolhatja személyazonosságát a hatóságok előtt ahhoz, hogy a brit fővárosban maradhasson.

Persze nem kötözködésről van szó, inkább egy informatikai hibáról, ugyanis Giovanni Palmiero-t egyévesként tartják nyilván.

Miután Nagy-Britannia kilépett az Európai Unióból, az országban élő uniós állampolgároknak új jogi státuszt kell igényelniük 2021 júliusáig, hogy maradhassanak a szigetországban. Palmiero-nak egy barátja segített kitölteni az online felületet, ám a formanyomtatványon csak a születési évszám utolsó két számjegyét lehetett beírni.

Így nem csoda, hogy kialakult a probléma, a férfi egy órán át telefonálgatott ide-oda, hogy végre tisztázódjon, ki ő és hány éves. Végül a belügyminisztérium elnézést kért tőle.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.