Közlekedés

Rekordsebességű repülés New York és London között

A valaha mért leggyorsabb szubszonikus repülés rekordját döntötte meg a British Airways egyik gépe New York és London között.

2020.02.09 22:37ma.hu

A Boeing 747-es 4 óra 56 perc alatt tette meg az 5554 kilométeres utat, a tervezett érkezési időhöz képest majdnem 2 órával hamarabb érkezett meg a londoni Heathrow repülőtérre. A gép felszínhez viszonyított legnagyobb sebessége elérte az 1327 km/h-t, ami új rekordnak számít a szubszonikus, vagyis hangsebesség alatt közlekedő repülőgépek között.

A gép ezzel a sebességgel álló légtömegben már átlépte volna a hangsebességet (tengerszinten 1225 km/h, 11 km magasan 1064 km/h).

A repülőgépek haladási magasságában süvítő jet sebessége ugyanis a 410-430 km/h-t is elérhette ezidőtájt. Ezt használta ki a British Airways gépe is, és más gépek is, ahogy a Flightradar24 alábbi ábráján is látható - írta az Időkép.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.