Illegális bevándorlás

Hetvennégy százalékkal nőtt a határsértések száma tavaly Szlovéniában

A legtöbb migráns Pakisztánból, Algériából és Afganisztánból érkezett.

2020.02.08 01:30MTI

Szlovéniában tavaly 16 099 határsértőt tartóztattak fel a hatóságok, ami 74 százalékkal több 2018-hoz képest - közölte pénteken a szlovén belügyminisztérium.

A legtöbb migráns Pakisztánból, Algériából és Afganisztánból érkezett.

A migránsok többségét Horvátországba toloncolták vissza a szlovén rendőrök, 11 026 főt, ami háromszor több, mint 2018-ban.

Tavaly december végéig 3821-en folyamodtak menekültstátuszért, ami 33 százalékkal több, mint tavaly előtt.

Az országban jelenleg 298, menekültstátusszal rendelkező külföldi állampolgár tartózkodik, valamint 725 olyan személy, aki nemzetközi védelmet kapott.

A Görögországból Észak-Macedónián, Szerbián, Horvátországon és Szlovénián át Közép-Európa más országaiba vezető, korábbi balkáni migrációs útvonal (amely egy ideig Magyarországon is keresztülhaladt) 2016-os "lezárása" óta a menedékkérők más útvonalon - Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Szlovénia érintésével - igyekeznek eljutni Nyugat-Európába. Mára Észak-Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik útlevéllel és megfelelő vízummal rendelkeznek, vagy az adott országban akarnak menedéket kérni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.