Győtrelmes haláltól menekült meg az állat

Albínó kiselefántot mentettek ki a fojtóhurokból Dél-Afrikában

Kékszemű, helyenként rózsaszínes bőrű albínó elefántborjút mentettek meg egy vadorzó csapdájából állatvédők Dél-Afrikában.

2020.02.05 09:00MTI

A gyötrelmes haláltól megmenekített öthónapos kiselefántot súlyos sérülésekkel vitték a Hoedspruitben lévő elefántrehabilitációs központba (HERD). Nem tudni, mennyi időn át próbálhatta kiszabadítani magát a fojtóhurokból, mire január 6-án felfedezték az állatvédők.

A Herd dolgozói a Khanyisa nevet adták az elefántlánynak, amely lefordítva fényt jelent. A Krüger Nemzeti Parktól délnyugatra lévő egyik rezervátum területén találták meg a 124 kilogrammos állatot. Azóta nagyjából 20 kilogrammot hízott.

"Most már csaknem egy hónapja van nálunk, nagy javulást mutat” – mondta el Sue Howells, a Herd szóvivője. A kiselefánt a vártnál jobban reagál a környezetére, sebei fokozatosan gyógyulnak.

Miután teljesen felépült, a szervezet Kapama állatparkjában fogják elhelyezni. Itt él egy Zimbabwéból származó elefántcsorda, mely már korábban is befogadott fiatal egyedeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.