Terror

Terrorcselekményekért elítélt támadó késelt Londonban

A brit kormány már hétfőn újabb terveket ismertet a terrorcselekményekért elítéltekkel szembeni bánásmód alapvető módosítására.

2020.02.02 23:30MTI

Terrorcselekményekért elítélt késes támadó sebesített meg két embert Londonban vasárnap.

Az elkövető, Sudesh Amman, akit a rendőrök agyonlőttek, vasárnap esti brit médiabeszámolók szerint alig egy hete szabadult a börtönből, a rá kirótt három év szabadságvesztés felének letöltése után.

Boris Johnson brit miniszterelnök vasárnap esti közleményében bejelentette: a kormány már hétfőn újabb terveket ismertet a terrorcselekményekért elítéltekkel szembeni bánásmód alapvető módosítására.

A támadás a Temzétől délre fekvő Streatham városrész főutcáján, a zsúfolt Streatham High Roadon történt vasárnap délután.

Lucy D'Orsi, a Scotland Yard főparancsnok-helyettese, a londoni rendőrség fegyveres védelmi osztagának vezetője vasárnap esti tájékoztatásában közölte: a támadó egy férfit és egy nőt sebesített meg. A férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba, a nő sérülései nem életveszélyesek.

Az incidensnek van egy harmadik sérültje is, egy nő, aki a tájékoztatás szerint valószínűleg a rendőrségi fegyverhasználat után, üvegszilánktól sebesült meg könnyebben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.