Bűnügy

Rekordhosszú csempészalagutat találtak az amerikai-mexikói határon

Az építmény 1313 méter hosszan vezet át a föld alatt a mexikói Tijuanából San Diego körzetébe.

2020.01.30 07:18MTI

Rekordhosszú csempészalagútra bukkant a mexikói határnál az Egyesült Államok határőrsége. Az építmény 1313 méter hosszan vezet át a föld alatt a mexikói Tijuanából San Diego körzetébe. Az eddigi alagúthosszrekord 904 méter volt, azt a járatot 2014-ben fedezték fel.

A mostaninak nem csak a hossza lepte meg a határőrséget, hanem felszereltsége, mondhatni, kifinomultsága is. Világítás- és szellőztető rendszeren kívül komplett csapadék elvezető hálózata és a mexikói lejáratnál még liftje is van. Az alagút ugyanakkor csak 168 centiméter magas és 61 centi széles. Átlagosan 21 méterrel halad a felszín alatt.

A felfedezés eddig nem vezetett senki letartóztatásához, jóllehet már augusztusban rábukkantak. A bejelentéssel vélhetően tettenérést remélve vártak csaknem fél évet.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.