Baleset

Vékony jégre kalandozott, a rétyi tóba süppedt egy terepjáró

Bánhatja vakmerőségét a sofőr.

2020.01.27 16:46ma.hu

A rétyi tó vékony jegére kalandozott terepjárójával egy háromszéki férfi, aki bánhatja vakmerőségét: a jég beszakadt az autó alatt, amely részben elmerült a tó vízében.

Mivel a vasárnapi esetnek nem voltak személyi sérülései, a tettesek nem értesítették a rendőrséget, azonban a nyomozó hatóság hivatalból eljárást indított a 49 éves sofőr ellen, akit 1 000 lejre meg is büntettek.

Értesülések szerint a 49 éves háromszéki férfi vasárnap extrém kalandot keresve terepjárójával ráhajtott a rétyi tó jegére és szánkót vontatott maga után. Vékony jégre tévedt, hiszen az nem bírta el a terepjáró súlyát, beszakadt, és az autó részben elmerült - írja a Maszol.ro.

A Kovászna megyei rendőrség szóvivője, Radu Stroe elmondta, az autót már vasárnap megpróbálták kiemelni a tóból, de nem jártak sikerrel.

Hétfőn ismét próbálkoztak, de az autó még a tó vízében ázik.

Radu Stroe szerint a tettes ugyan nem értesítette a rendőrséget, mivel nem történt személyi sérülés, ám a nyomozó hatóság hivatalból eljárást indított, és a sofőrt 1 000 lejre büntették csend- és rendháborítás miatt az 1991/61-es törvény alapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.