USA

Hillary Clinton élesen támadja Bernie Sanderst, a demokraták elnökjelölt-aspiránsát

Senki nem szereti.

2020.01.22 11:30MTI

Hillary Clinton, az amerikai Demokrata Párt 2016-os elnökjelöltje élesen támadta a 2020-ban is elnökjelöltségért küzdő Bernie Sanders vermonti szenátort egy kedden megjelent lapinterjúban.

Bernie Sanderst "senki nem szereti" és ő nem is támogatná, ha a vermonti szenátor lenne a demokraták elnökjelöltje - állította Clinton a The Hollywood Reporter című lapnak.

A volt külügyminisztert és a 2016-os elnökválasztások demokrata elnökjelöltjét egy róla készült négyrészes és a Sundance fesztiválon bemutatandó dokumentumfilm-sorozat kapcsán faggatta a lap. A The Hollywood Reporter az amerikai politikai egyik legmegosztóbb személyiségének nevezi Clintont.

A 72 éves politikusnő a lapinterjúban mások mellett kitért Bernie Sandersre is, aki a 2016-os elnökválasztásokon a vetélytársa volt a demokraták elnökjelöltségéért folyó küzdelemben. Kifejtette: nem változott a véleménye Sandersről, korábban is és most is úgy gondolja, hogy Sanders semmit nem tett le az asztalra. "Évek óta a kongresszusban dolgozik. Egyetlen szenátor támogatását sem sikerült elnyernie. Senki sem szereti őt, senki sem akar dolgozni vele, eddig semmit sem ért el. Karrierpolitikus. Csak halandzsázik, és annyira kínosnak tartom, hogy az emberek bevették ezt" - fogalmazott Clinton.

A volt külügyminiszter és szenátor leszögezte azt is: szerinte nemcsak magával Sandersszel van baj, hanem a környezetével, a csapatával, sőt, a legismertebb támogatóival is. Sanders támogatóit Bernie tesvéreknek nevezve Clinton azt állította, hogy a vermonti szenátor hívei az interneten folyamatosan támadják politikai vetélytársait, elsősorban is a nőket. "Aggasztónak" nevezte, hogy Sanders nem csupán "megengedte" ezt a kampánykultúrát, hanem "úgy tűnik, hogy nagyon is támogatja".

Hillary Clinton 2016-ban is élesen támadta Sanderst. Már az akkori kampány idején is nyilvánosságra került, hogy kampánycsapata és a Demokrata Pért Országos Bizottsága (DNC, a párt vezető szerve) lejárató kampányt folytatott Sanders ellen. Clinton mostani fullánkos támadását pedig a február 3-án tartandó iowai jelölőgyűlés előtt hozták nyilvánosságra, amikor Sanders a demokraták egyik vezető elnökjelölt-aspiránsaként pozícionálta magát.

Sanders kampánycsapata eddig nem reagált Clinton kijelentéseire.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.