Járvány

Japánban is megjelent az új kínai koronavírus

Japánban is megjelent az új koronavírus, amely először a kínai Vuhan tartományban okozott tüdő- és légúti megbetegedéseket.

2020.01.16 10:47MTI

A tokiói egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint egy harmincas éveiben járó kínai férfinál mutatták ki az új vírus jelenlétét, aki január 6-án tért vissza Japánba a Kína középső részén fekvő Vuhanból, ahol decemberben jelent meg az új vírus.

A Tokiótól délre fekvő Kanagava prefektúrában élő férfi előző pénteken került kórházba, ahonnan szerdán gyógyultan távozhatott.

Vuhanban többtucatnyian betegedtek meg. Az előzetes vizsgálatok szerint a vírus egy halpiacon jelenhetett meg először, majd cseppfertőzéssel terjedt tovább.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.