Németország

Rálőttek egy német parlamenti képviselő választókerületi irodájára

A földszinti, utcára nyíló helyiség portáljának üvegét öt helyen törték át a lövedékek.

2020.01.15 18:16MTI

Rálőttek egy német parlamenti képviselő választókerületi irodájára Halléban - jelentették szerdán német hírportálok.

Karamba Diaby, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőjének irodájára szerdára virradóra adtak le lövéseket. A földszinti, utcára nyíló helyiség portáljának üvegét öt helyen törték át a lövedékek. A duplafalú üveg második rétegén nem hatoltak át. Az ismeretlen elkövető ellen indított nyomozás első megállapítása szerint úgynevezett airsoft légfegyvert használhattak a bűncselekményhez.

A szenegáli származású szociáldemokrata politikus számos alkalommal kapott már halálos fenyegetéseket, és többször inzultálták az egykori NDK területén fekvő Halléban működő irodájában.

A lőfegyveres támadás azonban az erőszak új, eddig ismeretlen szintjét jelenti - kommentálta az esetet a képviselő.

Karamba Diaby 2008 óta tagja az SPD-nek, és 2013 óta a Bundestagnak. Eredeti szakmája vegyész, diplomáját a hallei egyetemen szerezte, 1985-ben költözött német földre, az akkori NDK-ba.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.