Nagy-Britannia

Harry herceg visszalép a királyi család magas rangú tagjaként betöltött szerepétől

Visszalép a brit királyi család magas rangú tagjaként eddig ellátott szerepétől Harry herceg és felesége, Meghan hercegné.

2020.01.08 20:41MTI

Harry, Sussex hercege - II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, aki jelenleg a hatodik helyen áll a trónöröklési sorrendben - feleségével közös Instagram-oldalán szerda este közölte, hogy Meghannel együtt "progresszív, új szerepkörre" törekszik a monarchia intézményrendszerén belül.

A házaspár a közlemény szerint azon dolgozik, hogy pénzügyileg függetlenné váljon, és a jövőben idejük egy részét Észak-Amerikában töltik majd.

Harry és Meghan egyértelművé tette, hogy nem szakítja meg a kapcsolatot a királyi családdal, továbbra is teljes mértékben eleget tesznek az uralkodóval, a jórészt egykori brit gyarmatok alkotta Nemzetközösséggel és az általuk patronált társadalmi szervezetekkel szembeni kötelezettségeiknek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.