Iráni-amerikai viszály

Sokakat halálra tapostak Szulejmáni temetésén

Túl sokan érkeztek, tolongás tört ki a meggyilkolt Kászim Szulejmáni, az iráni Forradalmi Gárda különleges egysége, az al-Kudsz néhai parancsnokának temetésén.

2020.01.07 14:41MTI

Az iráni televízió szerint 35 ember meghalt, 48 megsérült kedden az iráni Kermán városában, a meggyilkolt Kászim Szulejmáni, az iráni Forradalmi Gárda különleges egysége, az al-Kudsz néhai parancsnokának temetésén történt tolongásban. Más forrás szerint a halottak száma 32, a sérülteké 190.

A világhálóra felkerült videofelvételeken élettelen testek láthatók az út szélén, miközben többen segíteni próbálnak rajtuk.

Kermán a meggyilkolt tábornok szülővárosa.

Pirhosszein Kulivánd, az iráni katasztrófavédelem egészségügyi szolgálatának vezetője telefonon megerősítette a történteket az állami televíziónak.

Azt mondta: "A tolongásban, sajnálatosan, egyes honfitársaink megsérültek, míg mások meghaltak a temetési szertartás alatt".

A szolgálatvezetőre hivatkozva a Fársz félhivatalos iráni hírügynökség 32 halottról és 190 sebesültről számolt be.

A helyi egészségügyi szolgálatok adatai szerint a tolongás azért tört ki, mert túl sokan érkeztek a tartományokból, hogy elbúcsúzzanak a "legendás katonától".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.