Támadás

Fehér cápa tépett szét egy búvárkodó férfit Ausztrália partjainál

A férfi kíséretében lévő nőt sokkos állapotban kórházba szállították.

2020.01.05 16:33MTI

Cápa ölt meg egy búvárkodó férfit Ausztráliában vasárnap.

A tragédia egy közkedvelt búvárhelyen történt Nyugat-Ausztrália állam partjainál, Esperance város térségében, ahol már három éve is emberéletet követelt egy cápatámadás.

A Cull-sziget közelében merülő férfi holttestét egyelőre nem találták meg, és azt sem tudni, hogy helyi lakosról vagy külföldi állampolgárról van-e szó. A kíséretében lévő nőt sokkos állapotban kórházba szállították.

A hatóságok szerint egy nagy fehér cápa ragadta el a búvárt. Az Esperance-től keletre fekvő Wylie-öbölben 2017-ben a szülei szeme láttára támadott meg cápa egy 17 éves lányt, aki egyik lába elvesztése ellenére partra tudott úszni, de később belehalt sérüléseibe.

A sydney-i Taronga Állatkert összesítése szerint tavaly 27 cápatámadás történt Ausztrália-szerte, de egyik sem volt halálos kimenetelű.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.